Hubert Schokker is door het CDA Voorschoten voorgedragen als opvolger van de opgestapte wethouder Zoetemelk. (Foto: CDA Wassenaar)

Hubert Schokker van Wassenaarse gemeenteraad naar college Voorschoten

Het CDA Voorschoten draagt Hubert Schokker voor als opvolger van de begin maart opgestapte wethouder René Zoetemelk. Dat vertelt plaatsvervangend CDA-fractievoorzitter Cees Bremmer aan Sleutelstad. Schokker is momenteel fractievoorzitter van het CDA in Wassenaar en van 2018 tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 wethouder van financiën in het Wassenaarse college.

Of Schokker ook in Voorschoten de portefeuille financiën krijgt toebedeeld, is niet waarschijnlijk. Zoetemelk was als wethouder verantwoordelijk voor zaken als het sociaal domein, openbare ruimte en groen, duurzaamheid en circulariteit, gezondheidszorg, participatie, sport, verkeer, en vrijwilligersbeleid. In de profielschets die het CDA Voorschoten naar buiten bracht voor de nieuwe wethouder waren die taakvelden ook benoemd.

CDA-raadslid Cees Bremmer over de voordracht van Hubert Schokker als nieuwe wethouder voor het CDA Voorschoten.

Als de voordracht van Schokker door de Voorschotense gemeenteraad wordt overgenomen, is het aan het college in de nieuwe samenstelling om eventueel te schuiven met portefeuilles. Wanneer de benoeming van Schokker plaats heeft, wordt naar verwachting eind deze week duidelijk. “Dan moet er een datum bekend zijn voor zijn installatie”, laat Bremmer weten.

Ingevoerd
De zoektocht voor het CDA Voorschoten begon toen René Zoetemelk op 7 maart per direct zijn vertrek aankondigde wegens gezondheidsproblemen. “We wilden zo snel mogelijk, maar wel heel zorgvuldig te werk gaan”, zegt Bremmer die namens de CDA-fractie het woord voert. Fractievoorzitter Patricia Kortekaas is op vakantie. “Met Hubert Schokker hebben we iemand gevonden die al goed is ingevoerd in Voorschoten. We deelden natuurlijk jarenlang de ambtelijke organisatie met Wassenaar waar hij raadslid en wethouder was.”

Eer
Schokker zelf laat in een eerste reactie weten het een grote eer te vinden dat hij is voorgedragen als wethouder van de gemeente Voorschoten. “Een prachtige gemeente die ik al van jongs af aan goed ken. De afstand vanuit mijn woning in Wassenaar is prima te doen op de fiets en ik ga liever persoonlijk met mensen in gesprek, dan dat ik dat digitaal doe.”

Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×