Een van de opgeknapte studio's. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Leiden is een jong creatief collectief rijker: Urban Creators

Leiden is een jong creatief collectief rijker: Urban Creators. Dit weekend organiseerde fotograaf en oprichter van Urban Creators, Noah Stewart, een driedaags schrijverskamp voor dit collectief van ambitieuze, creatieve en ondernemende jongeren in de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar.

Drie dagen lang kwamen beginnende artiesten uit binnen- en buitenland in het onderkomen aan de Morsweg 55E bijeen om samen te werken en nieuwe muziek te maken. Het idee om een schrijverskamp op te starten kwam omdat het collectief meer mensen van buitenaf wilde aantrekken. “We willen meer mensen betrekken bij ons initiatief”, vertelt Stewart. Drie dagen lang waren gemiddeld 15 tot 20 artiesten met elkaar muziek aan het maken tot in de vroege uurtjes.

Ontstaan Urban Creators
Stewart was samen met gelijkgestemden op zoek naar een werkplek waar hij zich verder kon ontwikkelen. Met hulp van Stichting Stad is het de jongeren gelukt om een onderneming te starten en een eigen pand te bemachtigen. Na veel klussen heeft de community vier studio’s tot zijn beschikking die voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden. Hier helpen en inspireren de jongeren elkaar om als ondernemers aan hun toekomst te werken. Ze zijn actief als muziekproducers, fotograaf, event manager, kledingontwerper, dj en haarstyliste.

  • Fotostudio van Noah Stewarts.
    Fotostudio van Noah Stewarts.

 

Toekomst
Over de toekomst is Stewart optimistisch. “Er is nog een fototentoonstelling die eraan komt. Daarnaast gaan we workshops ontwikkelen voor jonge ondernemers van de basisschool tot aan de brugklas.” Ook wordt er een pop-up show georganiseerd en wordt de ruimte omgebouwd tot een soort winkel. Verder hoopt Urban Creators in de toekomst meer kunstenaars te betrekken met eigen exposities en tentoonstellingen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×