Maarten van Tol (links) feliciteert Kees Oudendijk met zijn benoeming. (Foto: Maxime Kok)

Oegstgeestenaar Kees Oudendijk geïnstalleerd als wethouder Financiën

Kees Oudendijk is geïnstalleerd als nieuwe wethouder Financiën in de gemeente Oegstgeest. De hoofdelijke stemming leverde geen problemen op; de raad ging tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond unaniem akkoord met de benoeming van Oudendijk, die door Hart voor Oegstgeest is voorgedragen. Daarmee neemt Oudendijk het stokje over van Dick de Groot, die vorige maand zijn functie neerlegde.

“Ik dacht: er zijn honderd redenen om geen wethouder te willen worden, maar een paar om het wel te doen. En dat is vooral dat ik me een Oegstgeestenaar voel, en dat Oegstgeest een beroep op me doet. Mij is altijd gezegd: je moet op je gevoel afgaan, dus dat doe ik in deze. Dat is het belangrijkste denk ik”, zegt de nieuwbakken wethouder.

Oudendijk erkent dat hij voor een grote opgave staat, iets dat hem door raadslid Sven Spaargaren (Fractie Spaargaren) tijdens de raad duidelijk werd gemaakt. Oudendijk: “De grootste uitdaging gaat over de inflatie die doorwerkt in allerlei kosten van de gemeente. Als je een begroting hebt van rond de 60 miljoen euro en je hebt tien procent tekort, dan heb je een uitdaging.”

Kees Oudendijk nieuwe wethouder in Oegstgeest.

Die uitdaging wordt onderstreept door burgemeester Jaensch, met wie Oudendijk nauw samen komt te werken in het college. “Het wordt een zware klus. Zoals we allemaal weten hebben heel veel gemeenten en ook Oegstgeest een slagschaduw van minder inkomsten in de toekomst. Dus onder dat gesternte gaat hij aan de slag. Het betekent dat we linksom of rechtsom pittige keuzes moeten gaan maken.”

Jaensch is na twee gesprekken met Oudendijk enthousiast over de toekomstige samenwerking. “Hij maakt een gedegen indruk. Als ik naar zijn cv en financiële achtergrond kijk, kunnen we dat goed gebruiken in Oegstgeest. We gaan uit van een goede samenwerking, en gezien zijn kennis moet dat lukken”, concludeert Jaensch.

 

Oegstgeest Politiek Jasper Daams Unity.nu

Meer in dossier Jasper Daams

Meer in dossier Jasper Daams


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×