(Foto: Chris de Waard)

Oplevering brug Poelgeest jaar later

De brug tussen de Warmonderweg in Leiden en de Oegstgeester wijk Poelgeest wordt niet in augustus dit jaar, maar pas in augustus 2024 opgeleverd. “Helaas heeft het project een aantal tegenslagen gehad waardoor de werkzaamheden minder goed verlopen dan gepland”, zo laat de gemeente Oegstgeest weten.

Tijdens de werkzaamheden is onder andere meer vervuilde grond aangetroffen dan van tevoren was voorzien. Na aanvullend bodemonderzoek is bovendien gebleken dat de zanddijken van de op- en afritten van de brug erg langzaam inklinken voordat ze stabiel genoeg zijn voor gebruik. Daarom is er extra drainage aangebracht bij de zanddijk die naast de ijsbaan ligt. “Hierdoor zal de ondergrond daar sneller gaan zakken en kan er eerder weer met de aanleg van de brug worden doorgegaan dan anders het geval zou zijn.”

De werkzaamheden zijn inmiddels weer hervat. Het gaat daarbij om het leggen van kabels en leidingen. Aansluitend start aannemer Max Bögl in de loop van deze maand met de verdere bouw van de brug.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×