(Foto: Peter Visser)

Woordkunstenaar Joshua Snijders in Mensen Zeggen Dingen

Woordkunstenaar, workshopdocent, presentator en organisator Joshua Snijders is op donderdag 11 mei een van de artiesten in de line-up van Mensen Zeggen Dingen in Gebr. de Nobel.

Elke maand haalt Mensen Zeggen Dingen de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België. In Gebr. de Nobel deze maand Angelika Geronymaki, Tom Driessen, Valentijn de Heer, Lin An Phoa, Disci in the Wild (muziek) en de Leidse Joshua Snijders dus.

De vonk voor taal sloeg op Joshua Snijders al over op de middelbare school. Hij vertelt bij Cultuur071 dat hij enthousiast werd tijdens het literatuuronderwijs, toen hij bijvoorbeeld ontdekte dat de dierenfabels van Jean de la Fontaine eigenlijk mooi verpakte maatschappijkritiek is. Die had hij ook, terwijl hij opgroeide op Sint Maarten. Zijn debuutbundel uit 2021 ‘Tranen van een Caribiër’ werd een zoektocht naar zijn eigen identiteit. De omslag valt op door de vele kleuren. Deze veelkleurigheid staat bij hem symbool voor de veelzijdige identiteit van de mens in het algemeen en de Caribische cultuur specifiek. Tijdens Mensen Zeggen Dingen draagt hij verschillende teksten voor.


Snijders draagt een van zijn gedichten voor in Cultuur071.

Sleutelwoord
Snijders is ook medeoprichter van het Leidse Podium Sleutelwoord, daarover komt hij later dit seizoen in Cultuur071 vertellen. Vrijdag 19 mei is de vierde editie van Podium Sleutelwoord bij Index Poetry in de Herenstraat 83d in Leiden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×