agent bij politiewagen
(Foto: Politie)

Beelden van overvallers oudere dames vrijgegeven

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van een man en een vrouw die op 19 december vorig jaar twee zussen, op dat moment 77 en 82 jaar oud, hebben overvallen in hun huis in Den Haag. De woningovervallers zijn op diverse momenten gefilmd. De beelden werden dinsdag getoond in de televisieprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West.

Naast beelden van de verdachten bij het huis van de slachtoffers zijn er ook opnamen van de overvallers in Leiden. Eerst tijdens het dumpen van hun scooter in het water van de Korte Vliet bij de Hoflandbrug en later bij een poging om geld op te nemen met een buitgemaakte bankpas bij een geldautomaat aan het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest. Dat mislukte omdat de beroofde vrouw een verkeerde pincode had gegeven.

Op de bewuste ochtend in december deed een van de zussen open toen een vrouw in een jas van PostNL met een pakket aanbelde. Het slachtoffer werd naar binnen geduwd en viel. De beide vrouwen werden vervolgens bedreigd met een vuurwapen en een mes. Bij de woningoverval werden diverse waardevolle spullen buitgemaakt waaronder sieraden en een bankpas. De sieraden worden getoond in de video bij dit bericht.

De mannelijke overvaller heeft een donkere huidskleur en kort, zwart haar. Hij droeg tijdens de overval een donkerkleurig bomberjack van DSquared en een Nike-trainingsbroek. De vrouw heeft een licht getinte huidskleur en vermoedelijk lang, donker haar. Ze had een trainingsbroek aan van het merk Hummel en een groene jas met bontkraag. Beide verdachten hebben een tenger postuur en worden tussen 20 en 25 jaar oud geschat.

Nadat de verdachten per scooter vanuit Den Haag naar Leiden reden, dumpten ze de Piaggio scooter in het water van de Korte Vliet bij de Hoflandbrug in Leiden. Het vermoeden is dat onder de brug, buiten het zicht van daar aanwezige camera’s, een overdracht van de buit heeft plaatsgevonden aan twee andere personen. Die laatste twee liepen vervolgens weg in de richting van de Bizetstraat.

De politie vraagt iedereen die iets weet over de man of vrouw die de woningoverval pleegden of de twee verdachten die mogelijk de buit hebben aangepakt, om zich te melden. Dat geldt ook voor mensen die iets weten over de zwarte scooter  van het merk Piaggio, type NA. Deze werd op 28 november 2022 gestolen aan de Van Nijenrodeweg in Amsterdam.

Tippen kan gratis via de Opsporingstiplijn van de politie op 0800 – 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×