(Video: Brigit Disseldorp / Unity.NU).

Blauwe vlag voor Wassenaarse Slag: strand is veilig, schoon en duurzaam

De jaarlijkse uitreiking van de Blauwe Vlag plaats, het keurmerk voor stranden en jachthavens, vond vandaag plaats. Dit gebeurde op het strand van de Wassenaarse Slag bij Brasserie de Badmeester in Wassenaar. Wassenaar is de gastgemeente voor de aftrap van het Blauwe Vlag seizoen en mocht zelf ook een vlag in ontvangst nemen.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de kandidaten nog aan de vereisten voldoen.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×