Karolien Florijn wint goud op EK roeien in de skiff.

Roeister Karolien Florijn pakt goud op EK in Slovenië

Er zijn al flink wat medailles naar Nederland gegaan op het Sloveens roeiwater, maar goud ontbrak daar nog aan. De skiffeurs brengen daar zondag 28 mei verandering in. Als eerste weet Karolien Florijn (Die Leythe) wel de hoogste trede te behalen en haar Europese titel te prolongeren. Ook bij de mannen pakt Nederland goud op dit onderdeel.

In de finale weet de Zwitserse Aurelia-Maxima Janzen Karolien Florijn op de eerste 500 meter nog bij te blijven. Maar daarna is Florijn echt op stoom en loopt de roeister die opgroeide bij de Leidse vereniging Die Leythe steeds meer uit op de concurrentie. Om uiteindelijk met een flinke voorsprong te winnen. De negentienjarige Zwitserse pakt het zilver. Florijn was natuurlijk huizenhoog favoriet met haar titels op het EK en WK vorig jaar. Ze ligt goed op koers voor kwalificatie voor Parijs 2024.

Eerder op de dag is er door Stef Broenink (Njord) in de dubbeltwee een bronzen medaille gehaald. Samen met zijn partner Melvin Twellaar met wie hij bij de Olympische Spelen van 2021 zilver won op dit onderdeel. Een moeizame start verhinderde een betere uitslag.

Ook voor Finn Florijn (Die Leythe) is er eremetaal. Hij haalde in de dubbelvier een zilveren medaille. Florijn kon in Tokio uiteindelijk niet meedoen in de skiff om de prijzen vanwege een positieve coronatest. Maar deze winter wist hij door te dringen tot de viermansboot die in Tokio kampioen werd.

Gert-Jan van Doorn, wederom Die Leythe, behaalde in de vier zonder stuurman ook een zilveren medaille.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×