Basischool Mareland van buiten
Vrije School Mareland is een van de scholen die extra geld krijgen. (Foto: Robbert Beurse)

Leiden steekt vier ton in huisvesting scholen

De gemeente Leiden steekt bijna 430.000 euro in de gebouwen van verschillende Leidse scholen. Die kunnen jaarlijks een aanvraag indienen voor onderwijsvoorzieningen. Bij vijf scholen is de aanvraag door het college goedgekeurd.

Vrije School Mareland heeft een aanvraag ingediend voor drie noodlokalen en middelbare school de Driestar vraagt om twee noodlokalen. Die zijn nodig door een toename van het aantal leerlingen bij deze scholen. Volgens de gemeente Leiden neemt het aantal leerlingen in Leiden nog altijd toe, maar die toename is wel minder groot dan eerder werd verwacht.

Ook de International School Leiden (ISL) krijgt geld. Daarmee wordt het gebouw van de Joppenszschool aan de Van Vollenhovenkade waar de ISL is ingetrokken, aangepast. Bij de verbouwing van praktijkcollege Het Metrum zijn twee constructiefouten geconstateerd. Die school krijgt van de gemeente extra middelen voor het herstel. De laatste school die op een extra bijdrage van de gemeente kan rekenen, is basisschool De Ley. Daar gaat het geld naar inrichting en meubilair voor een tijdelijke uitbreiding.

Onderwijswethouder Abdelhaq Jermoumi vertelt over de extra middelen die de gemeente beschikbaar stelt voor onderwijshuisvesting.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×