(Foto: Dagmar Aarts)

Bekende namen en jong talent op atletiekwedstrijd de Gouden Spike

De sterkste afstandslopers van Nederland proberen op zaterdag 10 juni op de atletiekbaan van Leiden Atletiek niet alleen elkaar af te troeven, maar gaan ook de strijd aan met internationale topatleten die uitblinken op andere onderdelen. Een deskundige jury kent na afloop de gouden spike toe aan de atleet die de meest opzienbarende prestatie van de dag heeft geleverd.

Op de 10.000 meter dingen Frank Futselaar, Stan Niesten, Filmon Tesfu en Leidenaar Noah Schutte naar goud. Het viertal is in staat om laag in de 28 minuten te lopen, maar op het NK telt niet alleen de eindtijd maar vooral de klassering. Bij de vrouwen verdedigt Marcella Herzog haar titel, met Jennifer Gulikers als een geduchte concurrent.

Op de andere onderdelen kunnen deelnemers geen gouden medaille winnen, maar wel de gouden spike. De Tsjechische oud-wereldkampioen (indoor) Pavel Maslák komt uit op zijn favoriete 400 meter. Ook Melissa Boekelman (kogelstoten) en Lisanne Schol (speerwerpen) hebben eerder bewezen het hoge niveau aan te kunnen, want zij namen de bokaal al eens mee naar huis.

Talent
In Leiden krijgt jong talent jaarlijks volop de ruimte. De ’toppers van de toekomst’ zetten hun tanden in limieten voor het Europees kampioenschap onder 23 jaar of onder 20 jaar. Junior Joas van Hellemondt van Leiden Atletiek heeft die limiet al gelopen op de 110 meter horden, maar bereidt zich nu voor eigen publiek voor op het EK.

Het hoofdprogramma van de Gouden Spike begint om 18 uur en duurt tot even na negenen. Een kaartje kost 7 euro. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Spieren voor Spieren en het Ronald McDonaldhuis Leiden.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×