(Foto: Omroep West)

Drukte in Leiden door grote storing NS: 'Ik wacht al een uur op een bus'

Leiden Centraal is voor veel treinen die richting Amsterdam moeten rijden maandagochtend het eindstation. Een storing op de verkeerspost zorgt ervoor dat het treinverkeer sinds zondagavond stil ligt. Op het busstation bij Leiden Centraal is het druk. “Ik moet naar het vliegveld toe, maar heb de bus net gemist”, vertelt een reiziger.

Rond 8.00 uur staan er steevast veertig tot vijftig mensen te wachten op een felbegeerd plekje in de bus. Die zijn binnen luttele seconden helemaal gevuld. Het is dringen, merkt een andere reiziger: “Ik heb inmiddels al twee bussen gemist, ik sta hier nu al een uur. Dus daar baal ik wel een beetje van. Niet grappig dit.”

De oorzaak van de storing die ervoor zorgt dat er geen treinen van en naar Amsterdam rijden is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ProRail. De spoorbeheerder kan dus ook niet zeggen wanneer het treinverkeer weer op gang komt. “In ieder geval niet in de ochtend, wat er daarna gebeurt, is koffiedik kijken.”

Geen idee
In Leiden zijn reizigers die naar Schiphol moeten, veroordeeld tot de bus: “Ik moet naar het vliegveld toe, maar heb de bus net gemist. Misschien moet ik een taxi nemen”, vertelt een reiziger op het station. “Ik wist gisteren wel dat er een storing was, ze zeiden toen dat het rond 21.00 uur in de avond al opgelost zou zijn. Ik heb géén idee wat ze aan het doen zijn’, klinkt het vervolgens gefrustreerd. “Mijn vlucht is om 10.30 uur, dus als het meezit heb ik nog anderhalf uur op het vliegveld om mijn vlucht te halen.”

Inmiddels wordt het treinverkeer in en rond Amsterdam langzaam hervat.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×