Cover van het album, door Natalia Olbinski. (Foto: PR)

Jazzzangeres Vivienne Aerts maakte een album met honderd vrouwen

De uit Leiden afkomstige jazzzangeres Vivienne Aerts is deze maand over uit haar woonplaats New York om te vertellen over haar laatste project ‘Typuhthâng’. Dat is geen Leids voor een bepaald type tang, maar een fonetisch geschreven ‘type of thing’. Een stopwoord dat je in New York om de haverklap hoort.

Het idee voor dit project met bijbehorend album ontstond nadat ze via haar man, ‘professioneel toetjesmaker’ Ted Steinebach, in contact kwam met het chocolademerk ‘Original Beans’. Dit Nederlandse merk betaalt de cacaoboeren een leefbaar inkomen. Een van de chocoladerepen van dit merk wordt in Congo gemaakt door een collectief van 1.500 vrouwen. Dit inspireerde Aerts tot het opnemen van een album met honderd vrouwen van over de hele wereld.

In Cultuur071 vertelt ze enthousiast over dit project en over hoe dit tot stand kwam. Wie de cd koopt krijgt daar een reep chocolade van Original Beans bij. Op 17 juni geeft Vivienne Aerts een huiskamerconcert op een geheime locatie in Leiden. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen via www.vivienneaerts.nl

Interview met Vivienne Aerts in Cultuur071 – Deel 1

Interview met Vivienne Aerts in Cultuur071 – Deel 2

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×