Routekaart uit folder Kunsthalte 2023

Kunsthalte presenteert Leidse kunstenaars in zeecontainers op de Lammermarkt

Op de Lammermarkt bij molen de Valk staan van 24 juni tot en met 14 juli drie zeecontainers met kunst en een informatiepunt. Deze Kunsthalte vol kunstwerken geeft je een staalkaart van het werk van 57 Leidse kunstenaars, en wijst de weg naar de zes andere locaties in de stad waar ze hun werk uitgebreider presenteren. Er worden folders met plattegronden en QR codes verstrekt. Je kunt als het ware voorproeven wat je bij de Leidse broedplaatsen voor de kunst en de meewerkende expositieruimtes kunt verwachten.

Cécile Verburg vertelt bij Cultuur071 dat het project Kunsthalte is ontstaan uit een samenwerking tussen Ars Aemula Naturae en Kunst in het Singelpark. Doel is om Leidse kunst meer in het zicht te brengen. Op een ongedwongen manier kun je bij de zeecontainers kennismaken met de enorme diversiteit aan stijlen en technieken, en ook het soort kunst. Natuurlijk teken en schilderwerk, maar ook fotografie, beelden, ruimtelijke installaties en bijvoorbeeld videokunst zoals die op het Stadhuisplein te zien zal zijn in een speciale video-container die daar vanaf 28 juni staat. In de diversiteit aan werk zit een rode draad die wel bij Leiden past, aldus Verburg: licht & donker, stil & leven.

Kunsthalte is een maand lang het startpunt voor de Leidse kunst. Cécile Verburg, zelf kunsthistorica, geeft bijvoorbeeld  fietsexcursies naar de plekken in de stad waar de kunst te zien is. Er zullen ook performances zijn. En er zijn de hele maand workshops die je kunt doen.

De Kunsthalte wordt zaterdag 24 juni om 15.00 uur feestelijk geopend door cultuurwethouder Yvonne van Delft, met theater, muziek en een ‘vuurwagen’. Vanaf dat moment zijn alle locaties tot 14 juli of lager te bezoeken. Een aantal zijn ook al vanaf 17 juni open. Kijk op de website van het Singelpark voor de openingstijden van de meewerkende locaties, en hun programma’s. Of luister naar het interview bij Cultuur071 voor een indruk van het programma.

Cécile Verburg vertelt bij Cultuur071 hoe het project Kunsthalte is ontstaan uit een samenwerking tussen Ars Aemula Naturae en Kunst in het Singelpark om Leidse kunst meer in het zicht te brengen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×