Sempre Crescendo koor en Orkest. (Foto: Sempre Crescendo)

Sempre Crescendo speelt andere klassieke muziek op voorjaarsconcert

“Naast alle bekende stukken is er nog veel meer moois in de klassieke muziek”, vertelt fluitiste Morgaine Westers in het sleutelstadprogramma Cultuur071. “Daarom is de titel van ons programma ook ‘Ontwaakt’.”

Dat is ook de titel van een lied uit het grote stuk dat ze met koor en orkest uitvoeren: ‘Hiawatha’s trouwfeest’ van de zwarte Britse componist Samuel Coleridge-Taylor. De muziek is klassiek, bijna een musical, maar het verhaal is origineel: een tekst over een trouwfeest van een native american stamhoofd. Het orkest opent het energieke concert met de Ballade in A klein van Coleridge-Taylor. Ook een feestelijk stuk.

Het voorjaarsprogramma van studentenkoor en -orkest Sempre Crescendo bevat nog meer onterecht onbekende muziek. Zo zingt het grootkoor een arrangement van de zwarte vrouwelijke Amerikaanse componiste Undine Smith Moore. “Ze schreef prachtige muziek, maar vond het moeilijk om als zwarte vrouw door te breken” vertelt zanger Emmanuel Akhideno. Ook is er een mis te horen van de Hongaar György Orbán.  Tussendoor klinkt nog een kort stuk van de in 2021 overleden R. Murray Schafer, waarin het koor de Indonesische gamelan na doet.

Het voorjaarsconcert van koor en orkest is op zaterdag 24 juni van 14.00 tot 15.30 uur in de Marekerk.

Morgaine Westers (orkest) en Emmanuel Akhideno (koor) vertellen enthousiast over het programma van het voorjaarsconcert van Sempre Crescendo: ‘Ontwaakt’.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×