(Video Sleutelstad en Unity.nu)

Ouderwets kleurrijke Peurbakkentocht trekt door Leidse grachten

De Peurbakkentocht die gisteren in het centrum van Leiden voor veel gezelligheid en drukte zorgde, is vrijdagavond vlekkeloos verlopen. Na de jurering vanaf het terras van Annie’s waar ook het presentatieduo Erwin Roodhart en Rik van der Geest alle bootjes vakkundig aan elkaar babbelden, voer de kleurrijke stoet door naar de Zijlpoort waar later op de avond de prijsuitreiking plaatsvond.

 

https://www.facebook.com/sleutelstad/videos/160940306888543

Kijk hier de prijsuitreiking.

De prijzen waren er ook dit jaar weer in drie categorieën, te weten bedrijven, verenigingen en particulieren. Bij de bedrijven werd Floating Jingle derde, Don Papa Rum tweede en Boter, Kaas en Overblijf ging er met de eerste plek vandoor.

Bij de particulieren wonnen De Stamgasten met hun Meelfabriek peurbak. Hennie de Vos werd tweede met ook een prachtige creatie; een tiny boathouse.  De Leidse Vriendengroep ging er in deze categorie met plek drie vandoor.

De laatste categorie waar drie prijzen werden verdeeld waren de verenigingen. Daar won vriendengroep Nou-En met hun formule-1 peurbak waarmee Max door de Leidse grachten scheurde. Scoutinggroep Leif Erikson uit Voorschoten werd tweede en musicalgezelschap Otis derde.

De speciale Aad van der Luit wisselschaal ging naar De Stamgasten.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×