Campagnebeeld 'Gewoon opnieuw' door Henk Speelt. (Foto: Pim Paddenburg)

Muziektheatervoorstelling 'Gewoon Opnieuw' van Henk Speelt in Ins Blau

Je kunt Leids muziektheatercollectief Henk Speelt kennen van ‘Het Anderhalvemeterparadijs’ dat ze tijdens de coronapandemie in samenwerking met de gemeente Leiden in diverse Leidse parken speelden. Tegelijk werkten ze aan de voorstelling die 8 juli eenmalig in Ins Blau te zien is: ‘Gewoon Opnieuw’. Actrice en zangeres Elieske Kallenberg vertelt bij Cultuur071 dat de productie is ontstaan vanuit de Nederlandse liederen die zij en actrice Annemarij Wams tijdens de pandemie veel samen zongen. De voorstelling zit dan ook vol muziek.

In ‘Gewoon Opnieuw’ volg je Liv. Zij vindt na het overlijden van haar vriendin Jane diens dagboek en begint erin te lezen. Als publiek maak je mee wat Liv over haar vriendin en hun vriendschap ontdekt. Het is een gevoelige voorstelling, maar niet zwaar. “We zoeken wel echt de lichtheid in het drama. Een serieus onderwerp met veel lichte noten”, vertelt Elieske. Het verhaal is ook heel dynamisch verteld. Op het toneel zie je niet alleen Liv, ook de overleden Jane is er en vertelt zelf haar dagboekfragmenten. “Zo spring je steeds van het heden naar het verleden en daarbij komen ook veel bekende eigentijdse liedjes langs.”

De voorstelling wordt zowel in de middag om 16.00 uur als in de avond om 20.30 uur gespeeld. Kaarten zijn te bestellen via de eigen website van Henk Speelt.

Elieske Kallenberg over de muziektheatervoorstelling ‘Gewoon Opnieuw’ van gezelschap Henk Speelt (deel 1)

Elieske Kallenberg over de muziektheatervoorstelling ‘Gewoon Opnieuw’ van gezelschap Henk Speelt (deel 2)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×