Jeroen van Dijken van de VVD Zuid Holland en Jaap Haubrich van de VVD Voorschoten bij de Hooghkamerbrug. (Foto: VVD Voorschoten)

Groot onderhoud Hooghkamerbrug laat op zich wachten

In de maand mei van dit jaar was er kort na elkaar een aantal storingen aan de Hooghkamerbrug over de Korte Vliet tussen Leiden en Voorschoten. En dat was bepaald niet voor het eerst. VVD-raadscommissielid Jaap Haubrich uit Voorschoten ergert zich er mateloos aan.

“En in mei was het nog eens extra vervelend, omdat veel Voorschotense middelbare scholieren in die periode eindexamens hadden en daarvoor naar Leiden moesten fietsen.” Hij wil daarom dat de provincie meer werk maakt van het onderhoud van de brug. Dat gaat wel gebeuren, maar pas over een paar jaar.

Haubrich wijst erop dat de brug onderdeel is van de primaire ontsluitingsweg van Voorschoten naar Leiden en richting de A4. “Als deze brug na een opening gedurende langere tijd niet meer sluit dan geeft dat niet alleen veel overlast en vertraging voor onze inwoners maar ook de aanrijtijden van veiligheidsdiensten komen in het gedrang.” Een eigen onderzoekje van de VVD Voorschoten wijst uit dat de brug sinds 2016 gemiddeld acht keer per jaar in storing is. “En dat is meer dan gemiddeld. Dat was voor ons reden om contact op te nemen met de Provincie Zuid Holland, want die is beheerder van de brug.”

2025
Het Voorschotense raadscommissielid nam daarom contact op met partijgenoot Jeroen van Dijken. Ook bij dat Statenlid van de VVD Zuid-Holland staat een goede bereikbaarheid hoog op de agenda. “De eerste stappen voor groot onderhoud aan deze brug worden nu gezet. Omdat groot onderhoud altijd overlast met zich meebrengt, moet dit lang van tevoren gepland en goed afgestemd worden. Het staat nu gepland voor 2025.”

Politiek Voorschoten Hooghkamerbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×