Burgemeester Stemerdink in gesprek met Sleutelstad over schooltuinen (foto: Still YouTube)

Schooltuindiploma's uitgereikt aan basisschoolleerlingen Voorschoten

Burgemeester Stemerdink van Voorschoten heeft afgelopen woensdag aan leerlingen van basisschool het Kompas het schooltuindiploma uitgereikt. De leerlingen van groep 6 hebben de afgelopen tijd een eigen moestuintje verzorgd bij Volkstuindersvereniging Voorschoten om meer te leren over tuinieren. Het diploma vormt hier een afsluiting van.

Stemerdink is erg enthousiast over het initiatief, waar andere scholen in Voorschoten ook aan meedoen “Het is heel leuk te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn en om hun verwondering te zien over hoe planten groeien en hun interesse over waar eten vandaan komt.”

Margot van Kempen van de Volkstuindersvereniging heeft de groep begeleid en ziet een mentaliteitsverandering “Er was een jongetje die toen hij hier binnenkwam het al helemaal niets vond. Maar toen hij een bosje peterselie oogste werd hij helemaal enthousiast, omdat zijn moeder daar vaak mee kookt. Vanaf toen was hij heel geïnteresseerd.”

De leerlingen mogen de door hun gekweekte groenten en kruiden mee naar huis nemen. De tuintjes worden binnenkort door een nieuwe groep leerlingen verzorgd.

Interview Onderwijs Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×