Samen met consultants van Klimaatroute gaat de gemeente langs bij inwoners om te kijken hoe zij kunnen verduurzamen. Foto en video: Idse Bos

Energiebezoek voor inwoners gemeente Wassenaar

De gemeente Wassenaar ziet dat steeds meer inwoners hun energiekosten niet meer kunnen betalen, daarom hebben zij de Energiebezoeken in het leven geroepen. In samenwerking met consultants van Klimaatroute gaan ze langs bij inwoners om te kijken hoe zij eenvoudig hun huis kunnen verduurzamen en bieden hiervoor gratis tools aan.

Wethouder Wim Koetsier (duurzaamheid en mobiliteit) is blij dat de bezoeken nu van start gaan. Hij ging samen met de Klimaatroute-consultants langs bij de heer en mevrouw Corel om een scan uit te voeren en te kijken welke verduurzaming hun huis energiezuiniger kan maken. Hierbij werden onder andere radiatorventilatoren geplaatst die de luchtcirculatie in huis verbeteren en slimme energiemeters om het verbruik van elektronische apparaten te monitoren.

De wethouder hoopt dat de gemeente met dit initiatief inwoners kan helpen en stimuleren om hun huis te verduurzamen en roept de inwoners van Wassenaar op om contact op te nemen met de gemeente of de woningbouw. Voor meer informatie kunnen inwoners van Wassenaar terecht bij klimaatroute.nl.

Duurzaamheid Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×