(Foto: Politie)

Flinke toename aantal 'doorrijders' in Leidse regio

In Leiden zijn vorig jaar 625 aangiftes gedaan van doorrijden na een verkeersongeval. Dit zijn er aanzienlijk meer dan in 2021. Ook in andere gemeentes in de regio is het aantal doorrijders flink gestegen. Alleen in Oegstgeest reden er minder mensen door na het veroorzaken van een ongeval. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer.

Het percentage doorrijders lag in de provincie Zuid-Holland vorig jaar met een stijging van 5,9 procent iets hoger dan het jaar ervoor. In Leiden lag dit percentage flink hoger, het aantal doorrijders steeg met ruim 43 procent. Zoeterwoude spant de kroon, met een toename van 50 procent. Goed hierbij is om te realiseren dat het aantal doorrijders in de kleine gemeente steeg van 30 naar 45 in heel 2022. Absoluut gezien staat Zoeterwoude juist onderaan de lijst.

Doorrijden na een ongeluk is strafbaar in Nederland. Als een slachtoffer medische hulp nodig heeft is dit direct strafbaar, in het geval van blikschade vervalt de strafbaarheid als de veroorzaker zich binnen 12 uur alsnog meldt.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×