Het appartementencomplex waar de explosie plaatsvond. (Foto: Jan Frensen)

Politie zoekt getuigen van moedwillige explosie in Leiden

Bij de explosie die zaterdagmiddag de voorgevel van een flatwoning in de Hoge Mors zwaar beschadigde, is ook de bewoonster gewond geraakt. De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek gaat uit van opzet is op zoek naar getuigen en informatie over de man die kort na de knal het appartementencomplex aan de Opaalstraat verliet.

Bewoners van het flatgebouw schrokken omstreeks 13.15 uur op door een harde knal. Al snel bleek dat er aan de voorkant van een appartement op de vijfde etage iets tot ontploffing was gebracht. De 24-jarige bewoonster van de woning raakte daarbij lichtgewond. De schade aan de woning is aanzienlijk en ook naastgelegen woningen raakte beschadigd.

De politie is direct met het onderzoek opgestart. Op camerabeelden vanuit de centrale hal van het complex is te zien dat een nog onbekende man het complex vlak na het tijdstip van de ontploffing verlaten heeft. Het is volgens de recherche aannemelijk dat hij iets met de zaak te maken heeft.

Signalement
De verdachte is een jongeman met een slank tot normaal postuur. Hij  droeg donkere schoenen en had een wit/lichtblauw mondkapje over zijn gezicht. De man droeg ondanks het snikhete weer verder opvallend warmde kleren. Een zwarte hoodie waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had getrokken en daaronder een lange zwarte trainingsbroek.

Iedereen die zaterdag 8 juli iets heeft gezien in de omgeving van de Opaalstraat dat met dit incident te maken kan hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche Leiden-Bollenstreek. Ook mensen die iets kunnen zeggen over de vluchtroute van de vermoedelijke verdachte of die hem voorafgaand aan de knal in de omgeving hebben gezien kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×