Het Stedelijk Gymnasium in Leiden neemt afscheid van negen docenten die met pensioen gaan. (Foto: Sleutelstad)

Stedelijk Gymnasium zwaait docenten uit na 39 jaar trouwe dienst

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden neemt afscheid van negen docenten die met pensioen gaan. Drie van hen verlaten het schip na 36 tot 39 jaar trouwe dienst. Een goede reden voor een groot afscheidsfeest.

Rector van de vestiging Athena, Patrick Pijnenburg, vertelt dat de leerlingen van de school over het algemeen graag leren. “Als je docent bent en je gelooft in je vak, dan wil je je vak overbrengen aan een groep die daadwerkelijk geïnteresseerd is. En naast de goede arbeidsvoorwaarden en een groep docenten die gelijkgestemd is, is het voor de docenten vaak aantrekkelijk om op het Stedelijk te blijven plakken”, aldus Pijnenburg.

Lerarentekort
Nederland kampt al enige tijd met een lerarentekort in zowel het basisonderwijs, voorgezet onderwijs als middelbaar beroepsonderwijs. Er is krapte op de arbeidsmarkt, veel oudere leraren gaan met pensioen en er komen niet genoeg leraren bij. Dat laatste geldt ook voor het Stedelijk. Toch bevindt de school zich in een unieke positie waarbij de open vacatures weer snel zijn vervuld. Volgens Pijnenburg heeft dat verschillende redenen, waaronder de eerder genoemde goede arbeidsvoorwaarden en het feit dat er één niveau onderwijs wordt gegeven. Pijnenburg: “Het is voor veel docenten prettig om op één niveau te focussen, zonder telkens te moeten schipperen. Docenten die alleen op een praktijkschool onderwijzen, blijven vaak ook langer plakken.”

Feest
Het Stedelijk Gymnasium viert dit jaar niet alleen een groot afscheidsfeest voor gepensioneerde docenten, ook is dit jaar het 700-jarige jubileum van de school. Er is een groot feest voor de leerlingen en daarna een borrel voor de ouders. Tot slot is er een groot alumnifeest waar tot nu toe circa duizend oud-leerlingen zich voor hebben aangemeld. Het programma zal onder andere bestaan uit diverse lessen die je kunt volgen, een cabaretvoorstelling en een band van muzikanten, bestaande uit oud-leerlingen. Het alumnifeest is op 16 september en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Meer informatie over het programma en aanmelden voor het feest kan op: www.reuniestedelijkgymnasium.nl.

 

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×