Het lichaam van de jongen is gevonden op het strand tussen Katwijk en Wassenaar. (Video: Omroep West)

Verdronken zwemmer (16) probeerde familieleden te helpen

De 16-jarige toerist die woensdagochtend dood op het strand van Wassenaar werd gevonden, heeft twee familieleden geprobeerd te redden. “Dat heeft hij met zijn dood moeten bekopen”, vertelt een woordvoerder van de KNRM. De familieleden kwamen in zee in moeilijkheden.

Drie familieleden uit Duitsland waren dinsdagmiddag aan het zwemmen in zee bij de Wassenaarse Slag. Volgens de KNRM kon de jongen zelf niet zwemmen en was de familie daarom ‘enigszins aan de kant gebleven, maar blijkbaar toch net te diep het water ingegaan’.

Toen twee van de drie zwemmers in de problemen raakten, probeerde de 16-jarige jongen te helpen, zegt een woordvoerder van de KNRM. Daarbij is hij omgekomen. De twee familieleden hebben wel veilig de kant bereikt. Vervolgens werd urenlang naar de drenkeling gezocht.

Menselijke ketting
Aan de zoekactie dinsdag namen onder andere twee helikopters en meerdere boten deel. Eerder op de dag zochten strandgangers met de reddingsbrigade mee, door een menselijke ketting in het water te vormen. Woensdag ging de zoekactie verder, totdat zijn lichaam om 7.00 uur werd gevonden op het strand. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.

112 Sleutelstad Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×