Ook de organisatie van de Leiden Marathon heeft zich aangesloten bij het Leids Evenementen Collectief. (Foto: Emile van Aelst)

Evenementenorganisaties bundelen krachten in Leids Evenementen Collectief

Om het evenementenklimaat in Leiden te verbeteren, bundelen evenementorganisatoren hun krachten in het Leids Evenementen Collectief (LEC). Met het collectief wil de evenementensector een positieve bijdrage leveren aan de levendigheid van Leiden door de grote waarde van evenementen beter uit te dragen. Ruim vijftig organisaties hebben zich aangesloten bij initiatief.

“We blijven vanzelfsprekend onze eigen evenementen organiseren, maar gaan het belang van events gezamenlijk benadrukken”, vertelt LEC-voorzitter Joost van der Wal. De belangrijkste speerpunten van het LEC zijn een grotere waardering voor evenementorganisatoren- en vrijwilligers, het benadrukken van het belang van levendigheid van (stads)evenementen, voldoende budget voor evenementen, regelgeving op maat en een verbeterde betrokkenheid van omwonenden bij de organisatie van evenementen.

Floortje Hoogkamer in gesprek met LEC-secretaris Bjorn de Jong over het Leids Evenementen Collectief.

Met voldoende budget hoopt het collectief dat organisaties kunnen blijven bestaan en dat voldoende evenementen gratis toegankelijk kunnen blijven. Volgens het collectief ontstaat er met meer budget ook ruimte voor de organisatie van nieuwe evenementen in de stad.

Daarnaast ziet het LEC ziet dat het voor organisaties moeilijker wordt om evenementen te organiseren door de opeenstapeling van eisen en adviezen. De gemeente en hulpdiensten houden volgens het LEC vast aan onnodige eisen. Daarom pleit het collectief voor deregulering en voor verklaarbare en logische veiligheidseisen en adviezen.

Leidse evenementenorganisatoren kunnen zich nog steeds aansluit. Meer informatie is te vinden op www.leidsevenementencollectief.nl.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×