FVD-jongeren werden vorige maand in Leiden besmeurd tijdens een boottocht. (Foto: JFVD, via X)

Politie zoekt daders die FVD-jongeren in Leiden met drek overgoten

De politie is op zoek naar de twee nog onbekende personen die op zaterdagmiddag 24 juni een groep van twintig jongeren hebben overgoten met drek. De groep bestond uit leden van de jongerenafdeling van Forum voor Democratie die een boottocht door Leiden maakten. Komende zaterdag staat een soortgelijke vaartocht gepland in Leiden.

De boot van de JFVD voer rond 14.45 uur bij de Reuvensbrug over de Witte Singel toen vanaf de brug een emmer met drek over hen heen werd gegooid. De twee verdachten, in het zwart gekleed, gingen er vervolgens vandoor. De groep deed aangifte. Een van de deelnemers postte later vanuit de behandelkamer van een arts een foto op Twitter. “Gisteren flink geschrokken toen er plotseling emmers met vieze troep over ons heen gegooid werden tijdens een JFVD-boottocht. Inmiddels een dubbele ooginfectie verder. Dit soort geweld mag nooit genormaliseerd worden”, schreef het meisje erbij.

Signalement
Van een van de verdachten is een duidelijk signalement bekend. Het gaat om een man met een lichte huidskleur van tussen de 20 en 30 jaar oud met een normaal postuur. Hij heeft donkerkleurig kort haar, droeg donkere bovenkleding en een zwart petje.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen die op zaterdag 24 juni tussen 14.30 en 15.10 uur iets gezien of gehoord hebben op de Witte Singel in Leiden in de buurt van de Reuvensbrug. Wie meer informatie heeft, wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844 anoniem via M op 0800-7000.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×