Groene curry. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder dieren: Curry met groente en tofu

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer. “Een lekkere curry met veel groenten, zonder al te veel moeite”

Ingrediënten – voor 4 personen
1 Courgette
1 Aubergine
1 Paprika
1 Ui
2 teentjes knoflook
1 Mini komkommer
2 tomaten
Groene curry
200 g kokosmelk
Tofu
Chinese chili-olie (optioneel)
Rijst

Bereiding
Snijd de tofu in blokjes en laat ongeveer 15 minuten weken in een bakje met water. Voeg zout en peper toe om de tofu op smaak te brengen. Bak de tofu vervolgens in een laagje olie. Als je van pittig houdt, voeg dan twee lepels chili-olie toe en bak de tofu tot dat deze goudbruin is. Vervolgens voeg je de ui en knoflook toe en laat je het geheel sudderen.

Was de groenten en snijd alles in kleine stukjes. Let erop dat je de hardere groenten eerst in de pan doet (courgette, aubergine, paprika). Als de courgette en aubergine zachter beginnen te worden doe je de komkommer en tomaten in de pan.

Voeg twee lepels groene curry toe en bak het geheel op hoog vuur.

Doe de kokosmelk in de pan en laat de curry 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

Curry is vaak lekker in combinatie met rijst of brood. Dit keer heb ik alleen de curry gegeten omdat het van zichzelf al best machtig is.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×