In vroeger tijden gold tussen de marktkruizen het Kerkrecht. Daar hoorde ook een schavot bij. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst)

Voorschotense Paardendagen geopend

De Voorschotense burgemeester Nadine Stemerdink heeft zaterdagmorgen de paardenmarkt officieel geopend. Ze deed dat op traditionele wijze door een marktkruis te planten.

De paardenmarkt is een van de onderdelen van de Voorschotense Paardendagen waaronder ook de kortebaandraverij valt die jaarlijks wordt gehouden bij de Van Beethovenlaan. Ook is er al dagen kermis in het dorp en worden in het Berkhoutpark allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Bij draverijwedstrijden wordt dit jaar geprotesteerd door de Partij voor de Dieren die wil dat dit soort evenementen wordt verboden. Voor zo’n verbod is in Voorschoten geen aanleiding zeggen zowel burgemeester Stemerdink als voorzitter Jan van Leeuwen. “Ik nodig alle paardenliefhebbers uit om te komen kijken hoe goed er voor de dieren wordt gezorgd.” Het bestuur van de Voorschotense Paardendagen neemt de kritiek wel ter harte en heeft onder andere een uitgebreide verklaring op de website gezet over het dierenwelzijn tijdens de paardendagen.

De paardendagen duren nog tot en met zondag.

Sleutelstad was zaterdag live bij de opening van de Voorschotense Paardendagen.

https://www.facebook.com/sleutelstad/videos/2238595359672760

 

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×