(Foto: Politie)

Fietsendief Wassenaar op heterdaad betrapt dankzij tracker

In de nacht van zaterdag op zondag is een 31-jarige man aangehouden voor het stelen van fiets uit de voortuin van een woning aan de Rijksstraatweg in Wassenaar.

De verdachte werd tijdens de diefstal opgemerkt door een bewoner die daarop direct de politie belde. “Zij kon ons een duidelijk signalement geven van de dader”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Ook heeft de meldster vertelt in welke richting de dader op de gestolen fiets is vertrokken.”

Met meerdere eenheden is de politie een zoekactie begonnen rondom de omgeving van de Rijksstraatweg. “Helaas troffen wij in eerste instantie niemand meer aan”, zegt de woordvoerder. “Maar de melder van de diefstal kwam zelf met een mogelijke locatie.” De gestolen fiets was namelijk voorzien van een Apple AirTag, waarbij de locatie zojuist was versprongen naar Den Haag.

“Zonder enige twijfel stapte de aangever in ons dienstvoertuig en hebben we de zoektocht naar de fiets voortgezet,” vervolgt de woordvoerder. “Dankzij de updates van de tracker kregen, wisten wij dat de verdachte zich mogelijk nog steeds op de fiets verplaatste. In het holst van de nacht reden wij richting het centrum van Den Haag. Al snel wist de rechtmatige eigenaar de fiets te spotten met een ‘nieuwe eigenaar’ op het zadel.

De verdachte is door de politie klem gereden en kon direct worden aangehouden. Een officier van justitie heeft de man gedagvaard en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

https://www.facebook.com/PolitieWassenaar/posts/pfbid0fWm2DF7tPVY7yvjxsrhotgga7QA4RDS4GqEkJ9RtqtPoFVSJNpYQFRmhSo6MxFkRl

112 Sleutelstad Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×