De tentoonstelling Beelden in Leiden die eind mei werd geopend met een knal, gaat laatste week in. (Foto: Chris de Waard)

Laatste week Beelden in Leiden: verkiezing beeld voor Energiepark eindigt 5 augustus

De jaarlijkse expositie op de Hooglandse Kerkgracht loopt bijna ten einde. Zondag 6 augustus is de laatste dag dat de beeldenserie ‘Playground’ te zien is. Een van de beelden komt vervolgens een jaar lang te staan in het Energiepark. Welk beeld dat wordt, is aan de stad. Stemmen kan nog tot en met zaterdag 5 augustus.

Op 25 mei opende Ria Braakman, bewoonster van de Hooglandse Kerkgracht, de beeldententoonstelling die dit jaar het thema ‘Playground’ meekreeg. De zes jonge kunstenaars Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak laten met hun werk zien welke associatie zij hebben met het thema.

Bij de opening van Beelden in Leiden (BiL) vielen twee kunstenaars al direct in de prijzen. Nazif Lopulissa uit Rotterdam won met zijn werk ‘Meeting You For The First Time’ de Frans de Witprijs voor beeldende kunst. De pastelkleurige poort ‘The Miracle’ van Bas Oussoren uit Utrecht is uitgekozen door de ondernemers van het Business Platform Schipholweg. Ook dit beeld wordt een jaar lang tentoongesteld op de hoek van het Schuttersveld en de Schipholweg.

Stemmen
Op de laatste dag van de expositie wordt bekendgemaakt welk beeld de publiekslieveling is en een plekje krijgt in het Energiepark. Op zaterdag 23 september, tijdens het weekend van de kunstroute, wordt het uitverkoren beeld daar dan onthuld. Stemmen kan via deze link.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×