De omslag van het nieuwste boek. (Foto: PR)

Leidse Janine Keijser schrijft derde ecothriller over een schandaal in het Amazonegebied

De Leidse schrijver Janine Keijser brengt haar derde boek uit. ‘Ontworteling’ is een ecothriller met een uiterst actueel en maatschappelijk relevant thema: de ontbossing in het Amazonegebied.

Keijser schrijft het verhaal van journaliste en wereldverbeteraar Lara die, in opdracht van een organisatie die inheemse gemeenschappen helpt in Zuid-Amerika, afreist naar Brazilië. Samen met een collega en een gids gaat ze op onderzoek uit in het Amazonegebied. De stam die ze bezoeken, is niet zo blij met hun komst. Wanneer Lara op een schandaal stuit dat het regenwoud en de inheemse stam in gevaar brengt, komt ze in een angstaanjagend kat-en-muisspel terecht. Ze legt haar leven in de waagschaal om de waarheid boven tafel te krijgen.

Eerder schreef Keijser nog twee ecothrillers: ‘Rauw’ en ‘Beproevingen’. Over haar nieuwste boek vertelt ze: “Met ‘Ontworteling’ wil ik niet alleen de verwoestende gevolgen van ontbossing onder de aandacht brengen, maar ook het potentieel dat in eenheid met de natuur schuilt. Ik wil lezers bewust maken van de cruciale rol die we spelen bij het behoud van onze kostbare ecosystemen en de bescherming van inheemse culturen. ‘Ontworteling’ is een mix van spanning, avontuur en een diepgaande en actuele boodschap.”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×