(Foto: Sleutelstad)

ZZ Leiden-voorzitter Verburg betreurt faillissement Donar

Dit is niet goed voor het Nederlandse basketbal, we hebben een sterke competitie nodig. Dat zegt Marcel Verburg, voorzitter van ZZ Leiden Basketball, in reactie op het faillissement van de Groningse basketbalclub Donar. “Ik had het niet verwacht. Er waren nog diverse reddingsacties”, aldus Verburg. “Ik begreep dat ze in korte tijd 700.000 euro hadden ingezameld, van fans en sponsors. Heel knap, maar helaas heeft het niet mogen baten.”

Wat doet ZZ Leiden om een roemloos einde als dat van Donar te voorkomen? “Dat weet ik niet precies, maar je probeert problemen binnen de perken te houden”, antwoordt Verburg, die al 17 jaar de rol van voorzitter van ZZ Leiden vervult. Hij had wel gehoord van moeilijkheden bij Donar: “Er waren ontslagen, en dat kost altijd geld. En het zat ze wedstrijdmatig tegen, wat dan weer zorgt voor minder publieke belangstelling en minder inkomsten.”

Spelers overnemen
ZZ Leiden Basketball werd in mei  landskampioen na een spannend duel met Donar. Op de vraag of ZZ Leiden spelers van de Groningse club gaat overnemen antwoordt hij: “We moeten afwachten. Als er spelers weg moeten of als er spelers worden aangeboden en wij spelers nodig hebben, dan zullen we er zeker naar kijken. Maar ik hoop dat het met Donar door een doorstart toch nog goed gaat komen.”

 

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×