Sportcomplex 1574 wordt begin oktober geopend. (Foto: Chris de Waard)

Tientallen zonnepanelen gestolen bij sportcomplex in aanbouw

Bij het nieuwe Sportcomplex 1574 dat zijn voltooiing nadert, zijn tijdens de bouw verschillende diefstallen gepleegd. De meest in het oog springende was de ontvreemding van tientallen zonnepanelen.

“Het gaat hier om een voorbeeld van diefstallen op bouwplaatsen, zoals die helaas vaak plaatsvinden”, zegt projectleider Menno van der Heide van de gemeente Leiden. De gemeente is door de diefstal overigens niet gedupeerd. “We hebben een sporthal met zonnepanelen besteld en die krijgen we ook. Dit is een risico van de aannemer.” Of die voor de diefstal verzekerd was, weet de gemeente niet. “Inmiddels liggen er vervangende panelen op het dak.”

Het wegnemen van de zonnepanelen blijkt niet het enige incident tijdens de bouw van het nieuwe sportcomplex. “Er is ook twee keer ingebroken in een bouwkeet, waarbij gereedschap is gestolen”, weet Van der Heide. “Ondanks bewaking en cameratoezicht zijn dat soort zaken niet helemaal te voorkomen.”

Een ander opvallend incident bij de hal in aanbouw waren kogelgaten in een aantal ramen. “Daar heeft iemand met een luchtbuks op geschoten.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×