De nieuwe ijsdweilmachines hebben de Leidse kleuren. (Afbeeldingen uit video van de ijshal).

Mammoeten vervangen Zamboni's in IJshal De Vliet

Er wordt deze zomervakantie op een plek hard doorgewerkt en dat is bij IJshal De Vliet aan de Voorschoterweg. Elke dag zijn veel vrijwilligers in touw om allerlei grote en kleine klussen te doen in de nieuwe ijshal die begin oktober officieel wordt geopend. Dinsdag was daar een heugelijk moment. Want hoewel er nog geen ijs ligt op de pasgeschilderde vloeren, zijn de gloednieuwe ijsdweilmachines van het merk WM wel al gearriveerd.

De bijna drie ton kostende ijsdweilmachines zijn voorzien van de Leidse huisstijlkleuren rood en wit en hebben ook al een koosnaampje: Mammoeten. Ze vervangen de oude trouwe diesel ‘Zamboni’s’, genoemd naar de Italiaanse ontwerper, die tientallen jaren dienst deden aan de Vondellaan, maar niet mee verhuisden naar de nieuwe hal. “Maar diesel kan natuurlijk niet meer in de nieuwe energieneutrale ijshal“, zei voorzitter Jos Arts bij het afscheid van de Menkenhal.

De nieuwe e-dweilmachines zijn elektrisch en hebben niet per se een chauffeur nodig. De auto-pilot waarmee ze zijn uitgerust, kan worden bediend via een app op de mobiele telefoon. De nieuwe ijsdweilmachines zijn verder uitgerust met nieuwe technologie, waaronder sensoren die locatie bepalen. Zo kunnen ze zelfstandig rijden, een beetje vergelijkbaar met een robotstofzuiger in huis. De nieuwe dweilmachines kunnen ook water spuiten. Daardoor kan er sneller ijs gemaakt worden.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×