Burgemeester Henri Lenferink en bedenker Claas Griffioen. (Foto's: Emile van Aelst)

Eerste 3 Oktoberhorloge voor burgemeester Lenferink

Het moest er een keer van komen, een echt Leids 3 Oktoberhorloge. Claas Griffioen liep al jaren rond met het idee. Dit voorjaar sprak hij erover met Rens Heruer die het ook een geweldig plan vond. Samen zetten ze de puntjes op de I en besloten 1574 horloges te laten maken. Afgelopen week kwamen de horloges binnen en is het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Henri Lenferink.

Op het horloge staan alle traditionele programmaonderdelen van 3 Oktober van de Reveille tot aan het Vuurwerk en alles wat er tussen zit. De afgelopen twintig jaar werd Lenferink op 3 Oktober als burgemeester overal op tijd naartoe gebracht. “Dit jaar gaat hij het Feest der Feesten vieren als gewone Leidenaar en dan is het handig om even op je horloge te kunnen kijken om te zien waar je naartoe moet”, grapt Griffioen.

De Leidse sleutels zijn op verschillende plekken van het horloge terug te vinden, en wie de tekst van het Leidse volkslied niet meer precies weet, kan even spieken op de achterkant van het klokje.

Het horloge FeestWijzer kost 31 euro en is te koop bij Boekhandel De Kler (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten), Bruna Beunk (5 meiplein), Drogisterij Boerhaave, Servicepunt-Rijdende Geus-Kraam 3 October Vereeniging, Griffioen Precious Presents, Drogisterij Bik en Omroep Sleutelstad.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×