Wethouder Jermoumi hijst de vlag als start van het Lustrumjaar (Video: Brigit Disseldorp)

Lustrumjaar voor 700-jarig bestaan Stedelijk Gymnasium afgetrapt

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden bestaat al 700 schooljaren. Dat wordt dit jaar op meerdere momenten gevierd. De eerste viering hiervan vond maandagochtend plaats op locatie Socrates. Hier werd, bij de opening van het schooljaar, de vlag gehesen voor het 700-jarig bestaan.

Wethouder Abdelhaq Jermoumi mocht de vlag hijsen. De wethouder noemt het lustrumjaar iets waar de school en de stad trots op mogen zijn. “Hele generaties hebben hier op school gezeten”, vertelt de wethouder. “Van opa’s, oma’s, vaders, moeders, en dan nu deze leerlingen.”

Het hoogtepunt van de viering rondom het 700-jarig bestaan van de school is de reünie op 16 september. Al ruim 1700 mensen hebben zich daarvoor aangemeld. In dezelfde week waarin de reünie plaatsvindt, is er ook op woensdag een groot muziekspektakel waar alle leerlingen bij kunnen zijn. Aan het eind van de maand is er voor de leerkrachten een studiedag.

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×