Het doel is om zoveel mogelijk duurzame energie te realiseren voor het gebied. (Video: Brigit Disseldorp)

Heel Wassenaar kan meeprofiteren van zonnepanelen

Het is mogelijk te profiteren van zonne-energie, ook als je zelf geen zonnepanelen op je dak hebt. De Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) is hiermee gestart. WEC is een organisatie van vrijwilligers uit Wassenaar die ernaar streeft om iedereen in Wassenaar te laten meeprofiteren van de opbrengsten van zonnepanelen.

“Het doel is om zoveel mogelijk duurzame energie te realiseren voor het gebied”, aldus Daniël van Dongen, voorzitter van de WEC. De werkwijze van de WEC is om grote zonne-energieprojecten te realiseren op bestaande grote daken waarbij gezamenlijk een installatie met zonnepanelen wordt geplaatst. Een succesvol voorbeeld daarvan is de installatie op het gebouw van het Adelbert College in Wassenaar.

Op deze manier draagt de coöperatie bij aan het opwekken van duurzame energie, een schoon milieu en creëert mogelijkheden voor alle Wassenaarders om hier financieel van te kunnen profiteren. Samen met bestuurslid Gerke Henkes vertelt Van Dongen aan tafel ‘Bij Ellen’ hoe dit precies werkt. In het televisieprogramma ‘Bij Ellen’ nodigt Ellen Klaver iedere twee weken nieuwe gasten uit bij haar aan tafel. Zij gaat in gesprek met hen over actualiteiten in en rondom Wassenaar.

Duurzaamheid Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×