Leiden Atletiek Jongens 1 wint Nederlands kampioenschap op thuisbaan. (Foto: Martijn Scheffers)

Leiden Atletiek Jongens 1 wint Nederlands kampioenschap op thuisbaan

Het team van Leiden Atletiek U18/20 maakt zondag 3 september in eigen huis de favorietenrol waar op de landelijke finaledag en wordt Nederlands kampioen. Zonder één onderdeel te winnen, laten de Leidse atleten zien dat ze als team niet te kloppen zijn. “Het was een echt team effort“, zegt Martijn Scheffers, topsportcoördinator bij de club.

De zestien atleten van Leiden Atletiek grossieren in tweede, derde en vierde plaatsen en blijven zo de concurrentie steeds een stap voor. De laatste keer dat de Leidse vereniging een dergelijk succes behaalde, was in 2015 toen het meisjesteam de titel opeiste. Dit jaar slaagden zij er niet in zicht te plaatsen voor de finale. “We zijn heel goed in de breedte”, zegt Scheffers, “en dit is ook de bevestiging dat we op de goede weg zijn met de huidige trainingsstructuur.”

Daarmee doelt Scheffers onder andere op de oprichting van het talententeam van Leiden Atletiek deze zomer waarin zo’n zestien atleten (m/v) zitten waarvan de club verwacht dat ze de potentie hebben de (inter)nationale top te kunnen bereiken. “Bijna alle tweede, derde en vierde plaatsen van vandaag kwamen op naam van atleten uit dat talententeam. Behalve Ingmar van Andel, maar die lonkt wel naar een plekje in dat team met vandaag een verbetering van zijn pr bij speerwerpen met vier meter.”

C-spelen
Een dag eerder was er ook al een bescheiden Leids succesje bij het speerwerpen tijdens de C-spelen, een officieus NK voor atleten van 14 en 15 jaar. Teije van den Burgh legde in Amsterdam met een worp van 49,52 meter beslag op de derde plaats. Het was ook een verbetering van zijn pr met vijf meter.

Kijk voor alle uitslagen van de finaledag bij Leiden Atletiek op de website van Atletiek.nu.

 

 

 

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×