Leidse Geluiden Band (persfoto)

'Leidse Geluiden' doet Leidse Jazz in de mix

Wat krijg je als je Jazz combineert met andere muziek stijlen? Dat is te horen in de nieuwe reeks concerten van Leidse Geluiden. In een reeks van negen concerten combineren bekende Leidse musici hun jazz roots afwisselend met hiphop, soul, latin, pop, bossanova, spoken word en wat meer.

Afgelopen zondag opende de reeks in De Nobel met een fris programma met jazz en hiphop met Lucas Meijers. Dinsdag 5 september volgt in De Grenare een tribute aan de Amerikaanse saxofonist David Sandborn die een van de vaders van de crossover is: de mix van jazz met pop. De solisten van die avond zijn Alexander Beets en Rolf Delfos en de begeleiding is in handen van de Leidse Geluiden band, die diverse concerten inkleurt.

Wat opvalt is dat er deze editie naast concerten in De Grenare ook concerten in De Nobel zijn waar nu ook ruimte wordt gegeven aan jazz. Met de twee locaties krijgen de Leidse topmusici meer ruimte en is er de hoop op een breder publiek.

“We hebben het programma te danken aan corona, toen musici niet konden spelen. Ik realiseerde me dat er behoefte was aan een nieuw initiatief om ruimte voor jazz te maken”, vertelt Lou Guldemond bij Cultuur071. “En dan jazz in de mix met andere stijlen.”

Ook jong talent krijgt het podium bij Leidse Geluiden in het concert Generations op 8 oktober, met Mark Jansen, Arto Boyadjian, Michael Koevat e.a. De rest van het jaar volgen bekende namen als Bear & Lizzy met Soul, Raquel Brown en Lo van Gorp met Latin, Frank Montis en Rolf Delfos met Beyond the Hammond en Simone Pormes met Bossanova en pop.

Gitarist Lou Guldemond is een van de drijvende krachten achter ‘Leidse Geluiden’. Hij vertelt over het programma dat ons dit najaar te wachten staat. (Deel 1)

Deel 2 van het interview bij Cultuur071 met Lou Guldemond. (2-9-2023)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×