De zitting van een van de stoelen. (Foto: Peter Visser)

Expositie Stoelendans tijdens Kunstroute: stoelen terug in winkels

Tijdens de Kunstroute in Leiden wordt er door kunstenaarsduo Peter en Pink de expositie Stoelendans met bijzondere stoelen getoond in hun atelier aan de Koddesteeg 8. De stoelen zijn allen ontworpen met het idee dat ze in winkels geplaatst kunnen worden, als kunstuiting en rustmomentje voor de klant. “Stoelen zijn langzamerhand verdwenen uit winkels. Wij willen dit weer terugbrengen”, laten de kunstenaars weten.

Winkelen kan een vermoeiende aangelegenheid zijn. Een rustmoment tijdens het winkelen is voor velen dan ook geen overbodige luxe. In het verleden waren in veel winkels daarom stoelen te vinden om even uit te rusten. Deze zijn op steeds minder plekken te vinden. Kunstenaarsduo Peter en Pink pleiten voor een terugkeer van de stoelen in winkels, met een twist: “Wij willen de stoelen terugbrengen in een hoogwaardige kunst- of designkwaliteit. Dit draagt bij aan het toegankelijker en zichtbaarder maken van kunst in Leiden.”

De Kunstroute is een initiatief van Museum De Lakenhal en geeft sinds 1994 ruimte aan beeldende kunst. Het evenement vindt aanstaand weekend 23 en 24 september plaats. Aan deze editie doen bijna 160 kunstenaars mee.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×