Een Leidse repareerwinkel als aanvulling op de bestaande Repair Cafés lijkt een aantal politieke partijen wel wat. (Foto: Repair Café Leiden)

PvdD en GroenLinks in Leiden willen reparatiewinkel

Een reparatiecentrum voor elektrische apparaten, meubels, kleding, speelgoed en alles wat goed kan worden gerepareerd als het stuk is. Daarvoor pleiten de Partij voor de Dieren en GroenLinks in Leiden. De PvdD zou graag zien dat er wordt samengewerkt met het Repair Café.

PvdD-raadslid Lianne Raat wil dat de gemeente het voortouw neemt bij de realisatie van zo’n ‘repareershop’. “We moeten veel minder spullen kopen om binnen de draagkracht van de aarde te blijven”, zei ze donderdagavond tijdens een discussie over circulaire economie in de raadscommissie Werk en Middelen. “Dat past ook prima binnen de plannen voor een tweede Milieustraat in de Stevenshof waar ook een circulair ambachtscentrum is ingetekend.

Een van de partijen die ook wel voelt voor zo’n repareerwinkel is GroenLinks in Leiden. “Het liefst in samenwerking met het MBO, Hogescholen en Universiteiten die er stageplekken kunnen realiseren”, zei duoraadslid Lauri van Oosterom van die partij. GroenLinks zou zo’n repareershop te zijner tijd graag terugzien in de vernieuwde vestiging van BplusC in de Nieuwstraat. De PvdD lijkt een plek binnen Kringloopbedrijf het Warenhuis ook wel geschikt.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×