Burgemeester Nadine Stemerdink overhandigt de Koninklijke Erepenning aan de muziekvereniging (Video: Brigit Disseldorp)

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Laurentius

Muziekvereniging Laurentius bestaat 100 jaar. Ter ere van dit jubileum ontving de verenging afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Nadine Stemerdink een Koninklijke Erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumtaptoe op het sportveld van Voorschoten ’97.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en instellingen die ten minste 50 jaar (of een volgend meervoud van 25 jaar) bestaan. De activiteiten van de vereniging of instelling moeten van filantropische, wetenschappelijke, culturele, maatschappelijke of sportieve aard zijn.

Muziekvereniging Laurentius is een zeer actieve vereniging en telt ongeveer honderd leden en verschillende orkesten, waarvan Drumfanfare Laurentius en Jong Laurentius de bekendste zijn. De Drumfanfare is inmiddels zesmaal op het onderdeel ‘mars’ de uitdaging aangegaan om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In 2017 hebben zij daar een gouden en een zilveren medaille gewonnen. De leden van de vereniging laten het grote publiek genieten van de muziek en de shows. Bovendien is het een fijne vereniging voor haar eigen leden, waarvan veelal hele families al generaties lang lid zijn.

 

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×