De vele gezichten van 'Fields of Wonder'

Fields of Wonder (FoW), het theaterplatform bekend van kussens op de grachten, acteurs getooid met groene gieters, dansers op het water en het Openlucht Hotel, bestaat twintig jaar.  Geert van der Velden, de drijvende kracht achter het gezelschap, vertelt bij het Sleutelstadprogramma Cultuur071 dat ‘samenwerking’ de kracht van FoW Is. Van der Velden: “Wij werken samen met heel veel partners, uiteraard met andere theatermakers en kunstenaars, maar ook met welzijnsinstellingen en scholen.”

‘Bright Blooming of Darkness’, de komende productie van FoW op 29 en 30 september en op 1 oktober, is een Butoh-dansvoorstelling. Daarvoor is een danser speciaal uit Japan overgekomen. Butoh-dans is zelden in Nederland te zien. Van der Velden: “Het is een dans over de donkere kant in jezelf. Als publiek ervaar je die emotie, zeker op een prachtige plek als de Burcht.”

Een ander project dat binnenkort te zien is, is ‘Four Reasons’, een magische herfst-voorstelling op 5 oktober in park de Houtkamp in Leiderdorp. Ook het Openlucht Hotel is volgend jaar weer te boeken tijdens de midzomernacht. Slapen op de Burcht in een bed gemaakt door een kunstenaar. Volgens Van der Velden is het al vijftien jaar een fantastische beleving om op deze bijzondere plek onder de grote boom op de Burchtheuvel wakker te worden.

Ook voor dit project wordt met partners in de stad samengewerkt. Inclusio bijvoorbeeld, maar ook Gemiva, het Circulair Warenhuis en veel vrijwilligers. Van der Velden: “We kunnen eigenlijk altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, zowel voor het maken van decors of kostuums, maar ook als gastvrouw/heer.” Wie dat leuk lijkt, kan mailen naar info@fieldsofwonder.nl.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×