(Foto's: Regio15)

Fietser gewond bij oversteekplaats Lammenschansweg

Op de oversteekplaats bij de kruising van de Koninginnelaan en de Lammenschansweg in Leiden is vanochtend rond 9.30 uur een fietser aangereden door een personenauto. De fietser is bij het ongeval gewond geraakt en is, na eerste hulp van ambulancemedewerkers, overgebracht naar het ziekenhuis.

De Koninginnelaan was in de richting van de Lammenschansweg enige tijd afgesloten. De fietser kreeg geen voorrang van de automobilist en werd aangereden.

Op de oversteekplekken van de Lammenschansweg gebeuren vaker ongelukken. Omwonenden stellen dat bestuurders veel te hard in de richting van het Lammenschansplein rijden. Renata Veenhoff is vorig jaar gestart met een buurtactie om de Lammenschansweg veiliger te maken. “De gemeente pakte onze actie in eerste instantie voortvarend op en nam een onderzoeksbureau in de arm die 25 verbeterpunten adviseerde voor alle kruisingen op de Lammenschansweg”, vertelt Veenhoff aan Sleutelstad. “Maar kennelijk is het moeilijk vaart te zetten achter de uitvoering.”

Zonder aanpassingen aan de kruisingen blijft het volgens Veenhoff opletten voor alle verkeersdeelnemers bij de kruispunten op de Lammenschansweg.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×