De verdachte is in de omgeving gefilmd. (Camerabeeld via de politie)

Politie toont beelden van verdachte van explosie in Leiderdorp

De politie roept de medewerking van het publiek in bij de opsporing van de dader van een explosie bij een woning aan de Hoofdstraat in Leiderdorp. Daar ging bij de voordeur van het huis van een 81-jarige vrouw een zwaar stuk vuurwerk af, waarschijnlijk in combinatie met een brandbare vloeistof. De explosie vond rond 00.20 uur plaats in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juli.

De verdachte van het veroorzaken van een ontploffing kwam en ging op de fiets, zo is te zien op onduidelijke camerabeelden uit de omgeving. De verdachte is eerst te zien als hij aan komt fietsen via de Rhijnvreugdbrug tussen Leiden en Leiderdorp, vanuit de richting van de Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg. Daarna rijdt de verdachte door de Hoofdstraat, vlakbij het huis van het slachtoffer. Er volgt een felle lichtflits en een harde knal, waarna de fietser via dezelfde weg terugrijdt. Achterop de fiets zitten fietstassen. Op de heenweg zit in de rechtertas een waarschijnlijk gevulde witte zak; de fietstas staat bol. Op de terugweg zit de witte zak aan de linkerkant en lijkt hij leeg.

De bewoonster kreeg in eerste instantie niet zoveel mee van de ontploffing. Ze lag te slapen en had haar gehoorapparaatjes niet in. Ze heeft wel iets gehoord, maar dacht aan onweer en wilde verder slapen. Haar zoon die ook in huis was, sloeg wel alarm en bracht zijn moeder in veiligheid. Er bleek toen brand te zijn ontstaan bij de voordeur. De zoon heeft de brand geblust met water uit de Oude Rijn. Zowel binnen als buiten ontstond er brandschade. De voordeur en de kozijnen raakten beschadigd en er zat roet zit van de deur tot aan de dakgoot.

De politie hoopt dat iemand de verdachte herkent of heeft gezien in de Hoofdstraat of omgeving rond het tijdstip van de explosie. Ook informatie over de verdere vluchtroute is welkom, net als over het motief. De 81-jarige bewoonster woont al 32 jaar in het huis, heeft met niemand ruzie of problemen en kan zich niet voorstellen dat het een gerichte actie op haar is.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×