Impressie van de nieuwbouw. (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Gemeenteraad Oegstgeest akkoord met bestemmingsplan Rhijnkade

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft ingestemd met het bestemmingsplan Rhijnkade fase twee en drie. Er worden twee woontorens gebouwd met 24 en 90 appartementen. Het zijn de laatste stappen in het grootschalige woningbouwproject ‘Oegstgeest aan de Rijn’.

Het project ‘Oegstgeest aan de Rijn’ is onderdeel van de wijk Nieuw-Rhijngeest. De wijk wordt aan de westelijke rand van Oegstgeest gebouwd, grenzend aan Valkenburg. De beide woontorens komen naast de Rhijnhofweg te staan, ten oosten van de Rijn. De plannen voor de wijk begonnen ruim vijftien jaar geleden. Als beide woontorens staan, zijn in het hele gebied bijna 1.200 woningen gerealiseerd.

Groene oevers
Bij het bespreken van het bestemmingsplan werd extra aandacht gevraagd voor groen in het gebied. Hart voor Oegstgeest en BVNL Oegstgeest deden gezamenlijk een oproep aan de wethouder om nogmaals te kijken naar de mogelijkheden om openbaar groen te realiseren, langs de oevers van de Oude Rijn. Daarbij refereerde de partijen naar het historische karakter van de rivier.

De partijen diende gezamenlijk twee moties in. De wethouder begreep de boodschap, maar ontraadde de moties. ”We hebben volgens mij heel erg hetzelfde doel, denk bijvoorbeeld aan het beleidsplan Groen&Water. Ook hebben wij in de omgevingsvisie nadrukkelijk aangeven waar wij in het dorp historische waardes zien”, sprak wethouder Bus. ”Het traject van de groene kaart is echter net doorlopen, in die zin is het dus qua uitvoerbaarheid niet heel fijn om daar weer mee aan de slag te moeten. Ik denk dat de wijk Nieuw-Rhijngeest zeker qua groen echt nog wel wat te winnen heeft. Gezien de gebouwen die er zijn is het belangrijk om die buitenruimte extra aantrekkelijk te maken.”

Nu de gemeenteraad akkoord is gegaan met het bestemmingsplan, hebben inwoners zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen de plannen van de gemeente.

Impressie van beide woontorens aan de Rhijnkade in Oegstgeest.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×