lympisch kampioen Iefke van Belkum-Nederend
Olympisch kampioen Iefke van Belkum wordt technisch directeur waterpolo bij ZVL-1886. (Foto: PR)

Olympisch kampioen Iefke van Belkum wordt technisch directeur waterpolo bij ZVL-1886

Waterpolovereniging ZVL-1886 heeft Olympisch kampioen Iefke van Belkum-Nederend (37) aangesteld als nieuwe technisch directeur waterpolo. De aanstelling is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Top Waterpolo Leiden (TWL) en het bestuur van ZVL-1886 in hun streven het topsportbeleid in Leiden en omgeving naar een hoger niveau te tillen.

Van Belkum-Nederend speelde als waterpoloster in Nederland, Hawaii, Griekenland en Rusland en won diverse prijzen. Absoluut hoogtepunt in haar actieve carrière als speelster was de gouden Olympische medaille in Peking 2008. De Leidse stopte in 2020 als topsporter en richtte zich al gedurende haar carrière op haar trainersloopbaan.

Zo coachte Van Belkum-Nederend verschillende jeugdteams bij ZVL-1886, was ze drie seizoenen hoofdcoach bij de dames van ZVL-1886, geeft ze training bij het Regionaal Training Centrum Leiden (RTC) en is ze bondscoach bij Jong Oranje onder de 15 jaar. Daarnaast rondde ze de gerenommeerde opleiding Masters in Coaching aan het Johan Cruijff Institute succesvol af en beschikt ze over het hoogste KNZB Trainersdiploma (Niveau 4).

Marco Spee en Robert Gras, initiatiefnemers van TWL, hebben besloten een stap terug te doen. Hun rollen worden overgenomen – naast zittend bestuurslid Marcel van der Holst- door Robert Maasdijk en Alex Bolemey. De nieuwe voorzitter van TWL Robert Maasdijk: “Met deze veranderingen kijken we naar de toekomst van waterpolo in Leiden en omgeving. We zijn verheugd Iefke aan boord te hebben en zijn ervan overtuigd dat haar expertise en passie ons zullen helpen onze doelstellingen te bereiken. Daarnaast gaan we door waar Marco en Robert gebleven waren: het zoeken naar partners in de Leidse regio, die hier samen met ons een succes van willen maken.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×