DIOK wint in eigen huis taaie wedstrijd tegen Blue Babes met twee man minder. (Foto's: Gerry van Bakel)

DIOK-vrouwen verslaan koploper Blue Babes

Het was geen mooie wedstrijd en niet de beste van de DIOK-vrouwen, was het oordeel na afloop van het rugbyteam zelf. Maar kijk naar het scorebord, zo pepten ze elkaar op. De cijfers waren in het voordeel van Leiden 34-20. En dat tegen de beste ploeg van Nederland. “Daar mag je trots op zijn”, zei aanvoerster Lisa Boot na afloop.

Boot maakte zelf het eindsignaal niet meer meer in het veld. In de laatste minuten moest ze eraf, net als een teamgenoot iets eerder. Wegens een te hoge tackle. “Een terechte beslissing”, oordeelt Boot, “en we hielden met dertien man toch stand.” Met deze winst pakt DIOK de koppositie over. “En die staan we niet meer af.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met DIOK-aanvoerster Lisa Boot na afloop van de wedstrijd tegen de Blue Babes.

In eigen huis de koploper verslaan met duidelijke cijfers staat garant voor vrolijke gezichten, maar bij DIOK zijn de vrouwen niet tevreden. Ze vinden dat ze teveel hebben laten liggen. Niet alle tackles lukten, het samenspel kwam niet altijd uit de verf en het was van begin tot eind een zware wedstrijd. Maar uiteindelijk wel een goed resultaat. Zoals een van de coaches na de wedstrijd tegen het team zei: “Het is juist belangrijk om je minder goede wedstrijden te winnen.”

Lange rush
De openingsscore was voor DIOK. Binnen vijf minuten stonden er zeven punten op het scorebord na een lange rush van Mariet Luijken, de nummer 7 van het team. En nog eens vijf minuten later was het weer raak. Nu kwamen de punten wat moeizamer tot stand. Meter voor meter moest het terrein veroverd worden. Maar DIOK zette door en Esmee Ligtvoet benutte wederom de conversie, het schot op doel. Toen stond het 14-0. De Blue Babes kwamen beter in het spel en zetten meer druk en wisten ook te scoren. Maar het antwoord van DIOK kwam snel en de ruststand was 19-5.

Dertien
In de tweede helft was het weer DIOK dat als eerste scoorde. Maar de koploper gaf zich niet meteen gewonnen. Ze lieten zien dat ze niet voor niks titelhouder zijn in de Ereklasse. Tot tweemaal toe wisten ze de achterlijn te vinden en zaten DIOK aardig op de hielen. Maar de schoten tussen de palen troffen geen doel, dus bleef de Leidse voorsprong meer dan zeven punten. Daarna scoorden DIOK nog tweemaal en nadat twee speelsters van het team waren weggestuurd konden de Blue Babes ook nog een try maken. Maar de winst kwam niet meer in gevaar.