Wandelen is een van de populairste sporten. (Archieffoto: Chris de Waard)

Regio scoort goed in rijtje sportiefste gemeenten van Nederland

Oegstgeest is de sportiefste gemeente van Zuid-Holland. Leiden staat op plek drie. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar FBTO. Landelijk staat Oegstgeest op de tweede plek, na koploper Wageningen. Ruim zes op de tien Nederlanders sport minimaal een keer per week.

Tijdens de coronapandemie laat het aantal sporters een diepe dip zien, maar sinds vorig jaar wordt er weer steeds meer gesport.

Steeds meer sporters gebruiken digitale tools. Apps, trackers en video’s worden steeds populairder om progressie te meten, om te leren of om activiteiten te tracken. Vooral de duursporters, zoals wielrenners, hardlopers en wandelaars zijn digitaal actief. Van hen maakt 83 procent gebruik van een of meer apps.

In het onderzoek zijn drie categorieën vergeleken om de sportiviteit per gemeente uit te zoeken. Het aantal inwoners per gemeente dat minimaal eens per week aan sport doet, het aantal lidmaatschappen van sportclubs en -verenigingen en het gemiddelde van sportclubs per 10.000 volwassen inwoners.

Met de informatie van het Mulier Instituut, de NOC*NSF, het CBS en de Gezondheidsmonitor van het RIVM is een index opgemaakt. Gemeenten met minder dan 5.000 inwoners zijn in het onderzoek niet meegenomen.

Leiden Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×