Een week lang theater voor kinderen tijdens Theaterfestival Kastanjerrr. (foto: PR Leidse Schouwburg)

Leidse Schouwburg geeft kijkje achter de schermen tijdens festival Kastanjerrr

Tijdens de herfstvakantie is het programma van de Leidse Schouwburg gevuld met optredens en workshops voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun familie. Allemaal op kindvriendelijke tijden. Dit Kastanjerrr Theaterfestival begint op maandag 16 oktober met een gratis Jeugd Theatercollege.

Terwijl de kinderen in de schouwburg in het pluche mogen zitten, krijgen ze van alles te horen over wat er allemaal speelt achter de schermen van het theater. “Ooit gehoord van een ’trekkewandmachine’?” vraagt Monique Aalbers van de Leidse Schouwburg bij Cultuur071 in de uitzending. “Daar worden de decors mee gewisseld. Maar daar seinen de technici ook mee naar elkaar. Dat krijg je te zien tijdens het theatercollege en nog meer geheimen van het theater.”

Tijdens de week komen allerhande soorten theater aan bod. Op dinsdag kun je naar de Nederlandse musical Pietje Bell, met een cast van jeugdacteurs. Woensdag ontdek je in het vrolijke muziektheaterprogramma Percossa dat je ook muziek kunt maken zonder instrumenten, als je maar creatief bent. Donderdag kun je naar De Grote Gele Graafmachine, een toneel- en dansvoorstelling over graafmachines.

De week eindigt met een gratis voorstelling met workshop vooraf: De Geheime sleutel van Gershwin. Een theatrale vertelling met groot orkest. Aalbers vertelt dat de voorstelling begint met een soort workshop over het orkest, met veel interactie met de hele zaal. Na een pauze met een drankje krijg je het verhaal over de ontmoeting in New York tussen de beroemde componist Gershwin en een krantenjongen. Ondertussen speelt het grote orkest de prachtigste muziek.  En Aalbers heeft ook een missie: “We vinden dat iedereen, ook als je geen grote portemonnee hebt, een keer moet kunnen kennismaken met theater. Het is zo tof. Daarom is deze voorstelling gratis.”

Monique Aalbers van de Leidse Schouwburg vertelt bij Cultuur071 over het theaterfestival Kastanjerrr tijdens de herfstvakantie. (Uitzending van 14-10-2023)

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×