Maaike van de Pavoordt in actie voor koploper Scylla. (Foto: The Picture Art of Table Tennis)

Scylla behoudt koppositie tafeltenniscompetitie dankzij winst op concurrent

Scylla heeft een directe aanval op de koppositie in de Eredivisie tafeltennis afgeslagen. Thuis tegen concurrent SKF uit Veenendaal boekten de vrouwen van Scylla een 4-3 overwinning en blijven de ranglijst aanvoeren.

De ploeg uit Veenendaal was net als Scylla deze najaarscompetitie nog ongeslagen. SKF zegevierde al tegen beide titelfavorieten VTV en Den Helder. De Leidse vrouwen waren dus gewaarschuwd. SKF verscheen niet met de sterkste formatie achter de tafel. Brenda Vonk was ziek en werd vervangen door de Robin Klomp.

Vanuit Zweden reageerde coach Joost van Santen verheugd op de winst van zijn team in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

In de openingswedstrijd nam Klomp het op tegen Scyllaan Evelien Hengstman. Klomp liet diverse fraaie staaltjes tafeltennis zien, pakte zelfs brutaal de tweede game maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de solide verdediging en de ervaring van Hengstman.

Voorsprong
Aan Esmee van Marwijk de schone taak om de voorsprong van Scylla uit te breiden. Dat leek in de eerste game een schier onmogelijke taak omdat tegenstandster Xijin Zheng daarin heer en meester was. Met agressief snel spel won Xijin Zheng de openingsgame met 6-11. Van Marwijk rechtte haar rug, kwam steeds beter in de wedstrijd en won de tweede game. Dat was gelijk de ommekeer. Ook game drie en vier gingen vervolgens naar Scylla.

In de mooiste partij van de dag leek Maaike van de Pavoordt namens Scylla daarna heel lang op weg naar een stunt tegen de Veenendaalse kopvrouw Melanie Bierdrager. De eerste game ging nog vrij kansloos verloren, maar Van de Pavoordt groeide in de wedstrijd en speelde twee fantastische games die ze verdiend won. De vierde game was weer voor Bierdrager dus alles kwam aan op de beslissende vijfde game. Daarin kwam Van de Pavoordt met 6-10 achter, sloeg vervolgens drie matchpoints weg, maar eindigde de wedstrijd in een anti-climax met een foute service.

Lastig
Direct na de pauze was de verwachting dat Hengstman het bijzonder lastig zou gaan krijgen met Xijin Zheng, maar de praktijk bleek weerbarstiger. De eerste game was nog wel spannend (12-10), maar daarna beet Zheng zich net als Klomp stuk op de ijzersterke verdediging van Hengstman. Zij bracht de stand op 3-1.

Van de Pavoordt zorgde er vervolgens voor dat de winst in Leiden bleef. Ook in deze wedstrijd pakte Klomp weer de tweede game. Het was echter niet genoeg om Van de Pavoordt te kloppen. De beide vrouwen maakten wel evenveel punten, maar Van de Pavoordt pakte de beslissende.

Dubbel
Het lukte Van Marwijk niet in het laatste enkelspel om de sterke Bierdrager te verslaan. Ze wist nog wel de eerste game te pakken, maar daarna was Bierdrager eenvoudigweg net iets sterker  en won drie games op rij. De dubbel werd tenslotte ook een prooi voor de bezoekers uit Veenendaal.

Dat Scylla de play-offs gaat halen, lijkt inmiddels vrijwel zeker. De voorsprong op Westa (nummer 5 op de ranglijst) is met nog drie wedstrijden voor de boeg al tien punten. Over twee weken treedt Scylla aan tegen titelfavoriet Den Helder.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×